10 brzopoteznih s Marijom Mažar

February 23, 2021
February 23, 2021 Iva Jović

Rubrika 10 brzopoteznih osmišljena je da sugovornik ispali odmah ono što mu je na umu. Bez puno filozofiranja, razmišljanja. Što ti je na umu – reci!

Prva koja će probiti led s 10 brzopoteznih je Marija Mažar. Za one koji ne znaju Marija je osnivačica portala Stilueta, voditeljica Stilueta living rooma te uspješna vlasnica agencije Alura. Ako to sve znaš, onda možda ne znaš da je ona zapravo ni više ni manje nego moja sestra. Kakav uvod, a? Šala mala, nadam se da ćete uživati čitajući.

Reci nam nešto o sebi.
Privatno, majka i supruga, obitelj mi je baza, moje sretno mjesto, moje ja. Poslovno, realizirana jer radim što volim, želim, živim svoj poziv. Sve se nekako vrti oko komunikacije – pišem, pričam, vodim, stvaram, kreativna sam i bitno mi je da znatiželjno i sama uživam dok radim za sebe putem Stiluete ili za druge putem PR-a i marketinga. Vjerujem u to što radim i radim s brendovima i pojedincima kojima vjerujem i ta autentičnost u radu me jako ispunjava.

Kako izgleda tvoj radni dan?

Trudim se imati tjedni plan koji onda uključuje to do listu svakog dana. Osim obaveza za koje sam spremna, uvijek se pojave nove i trudim se odmah ih rješavati da se ne nakupe ili da se ne dogodi da smetnem s uma. A konkretno, moj radni dan uključuje: PR komunikacije s naglaskom na društvene mreže što znači vođenje društvenih mreža i osmišljavanje strategija, a tu je onaj dio po kojima me više znaju – Stilueta. Kreativnost čini oba smjera mog djelovanja krucijalnim i to me jako veseli. Sastanci, snimanja, dogovori, nijedan dan nije skroz isti i to mi odgovara.

Kako usklađuješ poslovne obaveze uz majčinstvo?
To mi je dugo vremena bilo teško, kad bih radila imala sam grižnju savjesti što nisam s djecom. Kada sam bila s djecom imala bih grižnju savjesti da bih trebala raditi. Ali, učila sam samu sebe i na kraju naučila da od toga ništa. Obožavam vrijeme s obitelji i obožavam raditi, ali sve ima svoje vrijeme i bitno je biti u tome – sada. Sada su djeca ipak malo veća pa je lakše jer znam i da kad nisu sa mnom da uživaju, da im je lijepo, ipak kad su bili manji osjećala sam se najsigurnijom kad su bili uz mene. Bitno je da je zajedničko vrijeme – kvalitetno provedeno vrijeme.

Mažar obitelj

Iz privatne arhive Marije Mažar

Na koji način brineš o sebi?

Kao majka dvoje djece koja je jezik majčinstva i poduzetništva usklađivala od samih početaka često sam ovaj dio zanemarivala, no briga o sebi je bitna jer kad smo dobre sebi dobre smo i drugima. Kao što volim trenutke s obitelji, ali i neke svoje trenutke mira, tako volim i trenutke s prijateljicama, trenutke u šetnji, trenutke na putovanjima. Balans je ključ svega i ako nema stavke u kojoj punimo svoj mir i energiju, nema vage, znači nije dobro, klackalica života je narušena,  svakoj ženi u svakoj ulozi sugeriram da uvijek pronađe vremena za stvari koje je čine sretnima.

Gdje crpiš inspiraciju?

Iz nekog na svu sreću neisrcpnog vrela 🙂 Ponekad mi je dovoljno maknuti se iz Rijeke i novo okruženje bude plodno tlo novim idejama, ponekad u druženju sa znatiželjnim i sretnim ljudima dobijem neki onaj “aha” moment koji me odmah okrene u nekom novom svijetu. Svakodnevica nudi brojne trenutke inspiracije, samo moramo primjećivati svijet oko sebe i dopustiti da na kraju kroz neko naše djelovanje on progovori iz nas.

Na društvenim mrežama nema mjesta lošim danima. Pa reci nam imaš li ti loših dana i što onda radiš?
Imam loših dana i ne skrivam se od toga. To je sve život, nema stalno ravne ceste i ne bi valjalo da je tako, ups & downs, pobjede i lekcije, kada imam loš dan (ili PMS 😊) najčešće se taj dan primirim, otkažem sastanke, ne forsiram neke nove situacije, jer znam da energija nije ona moja, no čim prođe dobijem nalet i nastavljam. Treba poznavati sebe i treba prepoznati tren kada stati i reći si – U redu, dosta sam gurala, sada tijelo i um trebaju odmor. Odmorim se i nastavljam dalje!

 

Što bi rekla mlađoj sebi?

Ne brini. Bit će sve u redu.

 

Što slušaš i čitaš ovih dana?

Slušam Balaševića u nadi da će biti ove godine koncerata (Opaska – intervju je pripremljen dva tjedna prije), a dok ovo pišem na stolu kraj mene je neobičan izbor, “Milk and honey” Rupi Kaur.

Zašto si odlučila pokrenuti blog?

Osjećala sam da se moram izraziti bez ograničenja, na svoj način, i vizualno i pisano. Stilueta je počela kao blog, razonoda jedne majke na porodiljnom dopustu, danas je ona puno više. Meni posao, ali i dokaz da se uz puno strpljenja, rada, vjere, truda može ostvariti san.

I za kraj imaš neku poruku za druge?

Imam ih puno, ali jedna mi je misao sada na srcu. Ako imate neku strast, osjećate vaš neki poziv, vjerujte u sebe bezrezervno i okružite se ljudima koji vjeruju u vas. I dajte vremenu vremena, nekad ne ide brzo koliko bi htjeli, ali dobre stvari isplati se čekati. 

Mariju i njene inspirativne priče potražite na www.stilueta.net i na Stilueta YouTube kanalu.

 

%d bloggers like this: